9.7.2016

53. Lajina koirafrisbee

"Koirafrisbee on hauska ja vauhdikas laji, joka nopeasti imaisee niin heittäjän kuin koirankin mukaan. Yksi heittelee takapihalla koiran iloksi ja toinen harjoittelee kisoja varten monia kertoja viikoissa. Kuitenkin kaikille on yhteistä, että frisbee on hauskaa ja miellyttävää, niin koiralle kuin ohjaajallekin. Lajina koirafrisbee on monipuolinen ja tekemistä löytyy niin pitkien heittojen, tarkkuutta vaativien tehtävien kuin temppuilunkin väliltä." - Suomen Frisbeekoirat ry



Me päädyttiin tämän lajin pariin myöhäis syksystä 2015. Laji oli täysin uusi itselleni enkä oikein edes muista mistä idea harrastamiseen lähti. Etsinnässä oli joku vauhdikkaampi laji kuin tottistelu, sillä agilityn pariinkaan ei oltu vielä päästy. Netistä rupesin tutkiskelemaan asioita ja katsoin paljon erilaisia opetusvideoita. Parit kiekotkin tilasin ja tarkoituksena oli videoiden ohjeilla ruveta kotona treenailemaan. Kuitenkin Suomen Frisbeekoirien nettisivuilta tutkaillessani kiekkovertailuja, bongasin sieltä aluetoiminta välilehden. Sieltä luin, että täällä Lappeenrannassa järjestetään ohjattuja treenejä. Laitoin sähköpostia Jasminille ja meidät toivotettiin tervetulleiksi lain pariin ja siitä kaikki alkoi. 

Perusalkeita saatiin silloin syksyn ja talven aikana kuntoon ja nyt keväällä päästiin taas jatkamaan. Ahkerasti tulikin keväällä treenattua ja se tuotti tulosta, Nero oppi hyppäämään kiekon perään oikeaaseen aikaan ja omat heitot paranivat. Myös hankittiin uudet paremmat kiekot ja homma alkoi sujua. Pikku hiljaa meidän lajiksemme alkoi muovautua freestyle ja sillä linjalla mennään. 



Nykyään me osataan jo melko monta erilaista temppua ja lisää opitaan koko ajan. Uusia heittotekniikoita alettiin just treenaamaan ja pidemmätkin heitot on alkaneet sujua itseltäni. Ennen kiekko tosiaan lähti aina kaartumaan sivulle ja heitot oli monesti liian korkeita, nykyään pääosin jos heitto epäonnistuu johtuu se liian matalasta heitosta. Mokia teen toki paljon vieläkin eikä me mitään mestareita olla, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa. Ja kuten tiedätte on meillä jo eka frisbeenäytöskin tiedossa, ensi kesänä sitten ehkä uskalletaan jo osallistua joihinkin kisoihin. Jos olisin tosiaan silloin alussa alkanut yksin kotona treenaamaan, ei me oltaisi nyt tässä pisteessä. Kiitokset kuuluukin meidän kouluttajalle, Jasminille, joka on auttanut monet ongelmat ratkaisemaan. Ollaan onnekkaita, kun täällä järjestetään ohjattuja treenejä. Koirafrisbee on monipuolinen ja hauska laji, jota ehdottomasti kannattaa kokeilla!

Loppuun vielä video meidän toissa päiväisistä fribailuista, kun käytiin taas kentällä heittotekniikoita treenaamassa. Heinäkuussa ei meillä ole ollenkaan ohjattuja treenejä, ei frisbeessä eikä agilityssa. Frisbeetä on kuitenkin treenattava itsenäisesti näytöstä varten. Enää alle kuukausi, apua!


Kuvat: Jasmin Pyykkö

10 kommenttia:

  1. Nero nappaa tosi sujuvan näköisiä koppeja! Hienoa työtä. :)

    VastaaPoista
  2. Hui että kun Nerosta on tullut taitava näin lyhyellä aikavälillä! Sinä ja Jasmin ootte tehnyt hyvää työtä tuon koiran kanssa, kisoihin nyt vaan ;) Hienon näkösesti heität ja vähintäänkin yhtä hienosti Nero nappaa koppeja! Vau, ei voi kuin ihailla vierestä... :D

    Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentista!<3 Ens kesänä varmaan ne kisatkin tiedossa. ;)

      Poista
  3. Tosi kivan näköistä menoa.:) Taitava!:)

    VastaaPoista
  4. Huisin hienoa menoa videolla! Olipas kiva postaus, koirafrisbee ei olekkaan niin kovin tunnettu laji (tai ainakin itselleni aika tuntematon) niin kiva oli lukea teidän matkasta lajin pariin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo laji onkin aika uusi Suomessa ja harrastajiakaan ei kovin paljoa löydy. Itsellekin tämä oli aivan uusi tuttavuus. :)

      Poista