13.9.2015

8. PEKO treenailua!

Nyt onkin edellisestä postauksesta vierähtänyt jonkin verran aikaa. Koulun alettua on aikaa ollut niin vähän eikä ole ollut oikein mitään mistä postaillakkaan. Mutta nyt selittelyt sikseen, sillä vihdoin mulla on jotain mistä kirjoittaa.

 Me ollaan nyt siis Neron kanssa alotettu uusi harrastus. Oltiin kesälomalla LPKY:n sellaisessa PEKO teemapäivässä, jossa aiheena oli seuraaminen. Mentiin sinne, kun meillä oli pieniä ongelmia seuraamisen kanssa. PEKO on siis palvelus- ja pelastuskoirakoulutus, vähän sama kun TOKO, mutta erona on että PEKOssa saat "yksityis opetusta" ja TOKOssa kaikki tekevät yhtä aikaa. Seuraaminen onnistui teemapäivillä super hyvin ja sain tosi hyviä vinkkejä. Innostuin tuosta harrastuksesta niin, että päätettiin nyt aloittaa se. Eli meillä on nyt aina kerran viikossa treenit ja sitten treenaillaan lähes päivittäin kotona.

 Ollaan nyt oltu teemapäivän lisäksi kaksissa treeneissä. Ekoissa treeneissä harjoiteltiin taas seuraamista, joka onnistui tosi hyvin ja sain taas kasan paljon uusia hyviä ohjeita. Nyt lauantaina oli viimeisimmät treenit. Harjoiteltiin taas seuraamista sekä seuraamisesta irrotusta, eli pysähdytään ja kun koira istahtaa viereen sanotaan "irti" ja koira jää istumaan kun jatkat matkaa ilman sitä ja sitten palaat koiran luo ja jatkatte seuraamista. Tällä kertaa treenailtiin myös luoksetuloa. Treenit meni tosi hyvin ja saatiin paljon positiivista palautetta, kuinka ollaan kehitytty teemapäivistä. On mulla vaan ihan super taitava koira!




Onnistuneen treenin jälkeen vähän riehumista

 Suunnitelmissa olisi nyt luultavasti aloittaa myös TOKO ja käydä agilityn pentukurssi. Ja sitten vuoden päästä päästään toivottavasti aloittamaan agility. Meidän oli tarkoitus mennä mätsäriin pari viikkoa sitten, mutta se jäi kun minulla oli töitä. Mutta nyt ensi sunnuntaina on Imatralla mätsäri, johon ollaan menossa. Toivottavasti koiruus osaa käyttäytyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti