16.9.2015

9. Rahan menoa

Tänään käytiin vähän koiratarvike ostoksilla ja rahaa menikin kiitettävästi melkein 200€... Kaikki ostokset oli ihan tarpeellisia, että mitään turhaa ei taidettu ostella. Tänään käytiin myös ennen kaupoille lähtöä Nerpan kanssa lenkillä, jossa tavattii Neron hyvä koirakaveri labradorinnoutaja Roope. Käytiin Roopen pihallakin, jossa koirat sai temmeltää ja leikkiä vapaana. Nero tykkäsi hiveästi, vaikkei oikein pysynytkään aina ihan mukana Roopen vähän jopa rajuissa leikeissä. Kerrankin kivan kokoinen kaveri, kun yleensä ne tuppaa olemaan vähän liian pieniä meidän koikka loikalle.

 Ihan eka ja se kaikista tärkein ostos oli kevytmetallihäkki. Se tulee tarpeeseen PEKO treeneissä, niin voi huili tauolla viedä koiruuden sinne lepäämään. Tähän asti aäiti joutui aina olemaan autossa Neron kanssa, mutta nyt sen voi jättää yksikseen häkkiin ja takaluukku vaan auki. Löydettiin Puuilosta tosi halpa häkki. Otettiin koko M ja hintaa sille tuli vain 55€. Nyt ollaan pidetty sitä vaan auki, että Nero saa siellä käydä makoilemassa ja tutstumassa siihen, jotta se huomaisi että se on kiva paikka ja tottuisi siihen. Ensi lauantaina päästään sitten testaamaan häkkiä ihan tosi toimissa!


 Puuilosta tarttui matkaan myös juoksuvyö, josta lähtee koiran talutin, 22.50€ (ei ole kuvaa siitä). Sekä ostettiin sieltä myös pieni juomakippo häkkiä varten, 1.99€ ja heijastinliivi, 14.50€. Heijastinliivikin oli yksi tärkeimmistä ostoksista, sillä nyt alkaa pimetä ja Nero tuppaa aina kun sitä pitää vapaana mennä pusikkoon ettei sitä meinaa aina nähdä etenkään pimeällä. 



 Käytiin Biltemasta ostamassa pallo, josta lähtee naru, 2€. Sitä käytetään sitten palkkaamiseen PEKOssa ja TOKOssa ja vaikka missä. Nero ei aina välttämättä innostu ihan hirveästi vetoleikeistä, mutta tuo on hyvä kun tuossa on myös heitto mahdollisuus. En tiedä onko kovin laadukas, mutta eipä se paljoa maksa jos uuden joutuu ostamaan. Sieltä tarttu mukaan myös turvavyö valjaat autoon, 14.90€.



 Lopuksi käytiin vielä Mustissa & Mirrissä tarkoituksena ostaa vain motivointipatukka, mutta päädyttiinkin ostamaan valjaatkin sekä hihna. Meillä oli nimittäin sopivasti Nero mukana, sillä koitetaan totuttaa sitä autoon jotta se oppisi olemaan siellä. Otettiin Nero siis kauppaan mukaan ja soviteltiin valjaita. Kokeiltiin ensin Hurtan valjaita, mutta niistä ei oikein löytynyt kokoa. Joko oli liian isot tai sitten mentiin jo liian pieniin. Päädyttiin ottamaan Rukka valjaat, 26.90€. Väri vaihtoehtoja ei ollut joten ne on nyt tylsän mustat, mutta pääasia että istuu hyvin koiran päälle. Niissä on hyvä, kun kaulan ympärillä olevaa osuutta saa myös säädettyä. Ja jottei koira olisi ihan musta, niin valjaiden seuraksi hankittiin vihreä heijastin hihna, 29.90€. Sekä ostettiin tietysti myös se motivointipatukka, jota oltiin alun perin tultu ostamaankin. Otettiin Pro Dog:in turkoosin värinen patukka, jossa on lenkki vain toisessa päässä, 9.90€. Se toimii myös palkkaus välineenä sekä sen avulla harjoitellaan tuomista. Kaupan päällisiksi saatiin vielä koirantäysrehu herkkuja 4 pientä pakettia. Makuina kala ja liha. Nerppa tykkäsi niistä hirmu paljon!









2 kommenttia:

  1. Meillä on tommonen samanlainen häkki ja se on ihan Tildan lempparipaikka :) Se nukkuu siellä lähes aina ja treeneissäkin se on aina sen omapaikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nerokin menee tonne aina makoilemaan ja tykkää myllätä pohjalla olevat viltit ihan miten sattuu. Toivottavasti oppii tykkäämään tosta, jotta treeneissä jää sinne ihan hyvin mielin. :)

      Poista