20.11.2015

13. Haaste

Meidät siis haastettiin, kiitos Hannalle! Tarkoituksena siis vastata 11 kysymykseen, keksiä 11 kysymystä ja haastaa 11 blogia mukaan.

1. Mitkä rodut ovat mielestäsi sairaita?
Omasta mielestäni kaikki ihan överiksi jalostetut ruttunaamaiset koirat esim. bulldogit, mopsit, jne. En vaan pysty ymmärtämään kuka haluaa koiran, jolla on hengitysvaikeuksia. Itse en sellaista koiraa voisi pitää. Mielestäni koiran pitää olla mahdollisimman vähän jalostettu ja melko alkuperäisen näköinen, näin ollen se on myös terve.


2. Mitä mieltä olet metsästämisestä tai ylipäätään metsästyskoirista?
Itselläni ei hirveästi kokemusta kummastakaan ole, joten en oikein osaa mielipidettä näihin sanoa. Sen sanon etten itse voisi olla metsästäjä enkä haluaisi metsästyskoiraa, sillä ne eivät tunnu jotenkin oikein minun jutultani.

3. Miksi bloggaat?
Tykkään blogin ulkoasun tuunailemisesta ja asioita ja kuvia on kiva "tallentaa" tänne, jolloin niihin pystyy aina palaamaan.

4. Ketkä ovat lempibloggaajat?
Itse en ihan hirveästi mitään blogia "fanita" ja koirablogeja en edes oikein vielä tunne, kun koirabloggaus on aika uusi juttu mulle vielä. Itse pidän juuri Hannan blogista Team Late ja sitten Jasminin blogista Työkoiran elämää, joka ohjaa meidän koirafrisbeetreenejäkin.

5. Mikä koirassasi on parasta?
Kaikki!Nero on aivan ihana persoona. Aina kaikessa pitää olla mukana, sohvalle tullessa ottaa kaukaa vauhtia ja loikkaa päällesi täydellä vauhdilla antamaan pusuja ja aivan ihana koulutettava. N oppii asiat tosi nopeasti ja siitä näkee kuinka se yrittää aina parhaansa ja oikeasti nauttii treenaamisesta. Kun ollaan eteisessä lähdössä treeneihin, Nero itkee ovella jo ihan lähtövalmiina ja juoksee autolle niin kovaa kun vaan pääsee. Kaikin puolin siis paras koira!




6. Mikä rotu saisi kuolla sukupuuttoon?
No en sinänsä minkään rodun toivoisi kuolevan sukupuuttoon, mutta juuri nämä sairaat koirat voisivat kadota ja tilalle tulla terveitä koiria, jotka saavat oikeasti nauttia elämästä. Ei ole koiran elämää, jos ei henki kulje tai paikkoihin särkee vain ihmisten ulkonäkö mieltymysten vuoksi.

7. Miten paljon panostat blogiisi?
Ulkoasua teen niin kauan, että se miellyttää omaa silmää. Postailu on tällä hetkellä vielä melko vähäistä, kun ei ole niin paljon asiaa. Jos me nyt se agility päästään ensi vuoden alussa aloittamaan ja siinä kehittymään, niin rupeaa postaus tahtikin kiihtymään. Eli kun harrastaminen menee vähän tavoitteellisemmalle tasolle, niin tulee blogistakin eloisampi.

8. Jos saisit keksiä uuden rodun maailmaan, niin millainen se olisi?
Hmmm... No mulle ainankin terveys olisi etusijalla, sen jälkeen luultavasti pitäisin koulutettavuutta ja hyvää luonnetta tärkeänä. Rakenteeltaan se olisi sporttisen koiran rakenteinen. Se olisi terve koira, jonka kanssa olisi kiva harrastaa.

9. Mikä on paras muistosi koirasi kanssa?
Meillä ei vielä ihan hirveästi ole ehtinyt muistoja Neron kanssa kertyä, mutta kaikki harrastuksissa tapahtuneet hetket joissa itse oivaltaa ja koira oivaltaa mitä pitää tehdä ja yhteistyö oikeasti alkaa pelaamaan. Ensimmäinen mätsäri on kyllä yksi ihan parhaista! N oli niin hieno. Kaikki muistot ovat parhaita ja ihania!




10. Mitä kautta (netti, lehti-ilmoitus, jne.) ostit koirasi?
Me katseltiin eri rotuja netistä ja nähtiin aussien kuva. Selvitettiin sitten, että minkäslainen rotu tämä on ja vaikutti ihan tosi kivalle. Pentuja olikin juuri tulossa parin viikon kuluttua siitä luovutusikään, joten varattiin pentu ja nyt meillä on oma aussie.

11. Miksi päädyit ostamaan juuri koiran?
Pienenä halusin aina oman koiran. 9-vuotiaana sain koiran, mutta rakkaan ensimmäisen koirani Mimmin menehdyttyä tuntui, että elämä ilman koiraa on niin tyhjää. Niimpä tulimme siihen tulokseen, että hankitaan koira. Ikinä minua ei niinkään ole kissat tai muut pienet lemmikkieläimet niinkään kiinnostaneet. Koira on seurallinen, joka saa sinut aina lenkille säällä kuin säällä ja tekee aina hyvälle tuulelle hauskoilla tempauksillaan.

Vauva

Itse en tätä haastetta nyt eteenpäin enää jatka, moni sen nimittäin luultavasti on jo toteuttanut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti