20.1.2016

25. DIY: Murujäätelö

Nero täyttää lauantaina jo 10kk, hui kylläpä aika on vierähtänyt! Pikkuisesta on tullut jo iso tai no ainakin melkein iso. Juhlan kunniaksi päätin väsäillä pakkaseen murujäätelöä Nerolle.

Tarvitset:

- 1prk Bulgarian jogurttia
- 1prk kermaviiliä
- 1prk tonnikalaa vedessä
- koirankeksejä
- Kongin, putkiluun, rasian, kulhon tms.


Elikkäs ensin laitoin kulhoon kermaviilin sekä Bulgarian jogurtin. Sekoitin ne keskenään. Tässähän voi siis käyttää ihan mitä vaan maustamatonta jogurttia, mutta itse nyt käytin tuota.


Sitten murskasin namit pienessä kulhossa. Käytin murskaamiseen tuollaista puunuijaa ja sillä homma onnistui suht näppärästi. Ihan pieniksi murusiksi en nameja saanut, mutta isompia paloja onkin ehkä mukavempi koittaa saada nuoltua irti.



Seuraavaksi vaan kipataan tonnikala sekä namimuruset jogurtin ja kermaviilin sekaan ja sekoitetaan.



Sitten vaan lusikoidaan taikina astioihin. Meillä oli siis käytössä tuollainen normaali kongi sekä isompi sumo. Laitoin lautasen ja pakastepussin kongin alle, kun lusikoin taikinaa sinne niin ei tule sotkua. Lopun mössön, mitä jäi, laitoin pakasterasiaan, sillä siitäkin on ihan hyvä nuolla jätskiä. Ensi kerralla pitää muistaa hankkiä putkiluu, niin saa tehtyä luujätskinkin.



Lopuksi vielä kietaistaan pussi tiukalle solmulle, niin ei ole mössöt pitkin pakastinta. Ja sitten eikun pakkaseen jäätymään. Meillä ne saa odotella siellä nyt siis lauantaihin asti ja silloin 10 kuukatissynttärisankari saa arvioida, voidaanko tätä tehdä toistekin.


Eikä tietenkään se tärkein saa unohtua eli astioiden tiskaus. N otti tämän homman vastuulleen ja kylläpä tuli puhdasta!





6 kommenttia:

  1. Ihania noi viimeiset kuvat<3! Hyvän kuuloinen ohje, muuten:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva ohje, pitääpä toteuttaa! :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva ohje! :) Ihana Nero noissa viimeisissä kuvissa <3

    VastaaPoista