29.1.2016

28. DIY: Treenilelu

Sain idean Hertan, Kertun ja Martan blogista, kun olin jo pitkään kaipaillut vähän mielenkiintoisempaa lelua treeneihin, joka innostaisi Neroa enemmän. Idea sama, mutta toteutus vähän eri välineillä ja taktiikoilla.

Tarvitset:

- nyöriä n. 6 metriä
- rautalankaa
- sakset
- mittanauhan
- teippiä


Minulla oli yhteensä 6 metriä nyöriä, kumpaakin väriä 3 metriä. Jaoin kummatkin nyörit kolmiksi metrin pituisiksi pätkiksi, eli yhteensä 6 pätkää. Merkitsin välit teipillä ja leikkasin teipin puolivälistä nyörit poikki. Teippiä nyörien päähän siksi, koska muuten ne purkautuvat samantien. 



Tämän jälkeen kiedoin rautalankaa nyörin toiseen päähän ja vedin ne yksitellen kong lelun läpi. Itse sain tuohon mahtumaan 5 nyöriä, joten yksi jäi yli. Siihen kannattaa tunkea niin monta kuin vaan saa, jotta lelu on kestävä. Lelun laitoin ihan toiseen päähän ja tein sinne solmut, toisen puolen eli pidemmät nyörit jätin vapaaksi. 




Seuraavaksi letitin vapaaksi jääneet myörit kalanruotoletille. Letti täytyy vetää todella kireäksi, ettei se lähde löystymään ja purkeentumaan leikkiessä. Kalanruotoletti sopi mielestäni tähän hyvin, sillä vetonarusta tuli napakka ja litteä niin sitä on hyvä repiä. Kun letti on valmis, solmi letin päät yhteen. Itse solmin kaksi narua kerrallaan (eli kaksi kahden narun solmua ja yksi yhden), sillä kaikista naruista tehty solmu ei olisi kestänyt. Muista tiukata solmut kunnolla! Lopuksi vielä irrotin teipit nyörien päistä ja hapsutin päät. Sitten ei muuta kun leikkimään!







2 kommenttia:

  1. Instassa teihin törmäsin ja löysin tämän blogin. Niin kivan oloisia postauksia että klikkasin ihan lukijaksi asti. Jatkakaahan samaan malliin! :)

    www.tottethehavanese.blogspot.fi

    VastaaPoista