18.4.2016

41. Rohkea rämäpää

Nyt tässä postauksessa yhdistyykin kahden viikon aksatreenit, kun en viime viikon treeneistä ole postausta ehtinyt kirjottaa.

Maanantai 11.4
Meillä oli kaksi eri tehtävää, joita käytiin tekemässä. Toinen oli uusiin esteisiin tutustumista ja toisessa tehtiin pientä ohjaus harjoitusta.

Ennen ollaan tosiaan kerran koitettu keinua niin, että alla oli tolppa ja koira aina nostettiin toisesta päästä alas. Nero ei keinulle kiipeämistä mitenkään jännittänyt vaan tajusi se sen silloin tosi hyvin. Nyt laitettiin matala pöytä keinun toisen pään alle ja vähän korkeampi pöytä toiseen päähän, niin että keinu pääsi tekemään pientä liikettä. Tehtiin niin, että kouluttaja oli korkeamman pöydän päädyssä palkan kanssa ja minä kävelin Neron vierellä toisesta päädystä. Ihan yhtä hyvin onnistui tämä nytkin kuin viimeeksikin. Nero ei ollut moksiskaan pienestä liikkeestä vaan tosi rohkeasti ja varmasti kiipesi keinulle.


Uutena esteenä kokeiltiin myös rengasta. Rengas laitettiin matalimmalle ja siitä ihan tavallisesti esteelle lähetys ja palkka odotti toisella puolella. N ei tätäkään mitenkään arastellut vaan meni renkaasta läpi ihan kuin olisi tavallinen este ollut kyseessä. Pystyin jopa melko kaukaa lähettää Nerpan esteelle eikä se mennyt ohi tai yrittänyt mistään rakosesta punkea. Rohkea poika!


Toisessa tehtävässä oli meillä kaksi putkea ja muutama este. Tarkoituksena oli harjoitella ohjausta ja esim. putkeen lähetystä vähän kauempaa eikä aina ihan siitä suulta. Aloitettiin ensin ihan vaan esteellä ja putkella ja sitten lisättiin toinen putki ja esteitä. Tehtävä sujui meiltä ihan hyvin, mutta toisen putken edessä oli joku tosi mielenkiintoinen haju, joka Neroa kiinnosti kovasti. Pari kertaa se jopa teki niin, että meni putkeen mutta tämä haju osuikin nenään ja putkessa äkkikäännös ja takaisin. :D





Hyvä mieli jäi näistä treeneistä, vaikka haju vähän veikin mukanaan ja sen seurauksena vauhtikin oli aika letkeän hidas. Uudet esteet sujui kyllä yllättävän hyvin. Noh Nero onkin sellainen rämäpää, joka rakastaa kiipeilyä ja loikkimista, joten ei keinukaan pelottanut.

Maanantai 18.4
Tänään oli taas ihan huipputreenit, tosi omia mokia täynnä.. mutta koira oli ihan super! Meillä oli taas kaksi eri tehtävää, kun oli kaksi kouluttajaa paikalla. Toisena tehtävänä oli pikku rata ja harjoiteltiin ohjauksia, ja toisessa tehtävässä treenailtiin keinua.

Me aloitettiin Neron kanssa tästä pikku radasta. Aloitettiin ihan yhdellä esteellä ja treenattiin niistosokkaria. Tämä sujui ihan hyvin, joten lisättiin perään putki. N osasi hyvin, mutta itse olin vähän jäljessä ja väärään suuntaan kääntyneenä, niin Nero jäi välillä väärälle puolelle minua niistosokkarin jälkeen ja putki olikin sitten haastava. Kun tehtävä sujui meiltä hyvin, niin lisättiin perään vielä yksi este ja putki.



Niistosokkari alkoi sujua ihan hyvin ja itsekin muutaman kerran muistin lähteä ajoissa liikkeelle. Vaihdettiin vähän tehtävää ja taas aloitettiin yksittäisellä esteellä. Treenattiin vähän esteelle irtoamista, niin että käskin Neron esteelle ja juoksin itse toiseen suuntaan kuin mihin suuntaan N "hyppäsi". Lisättiin tähän perään vielä putki, kun tehtävä sujui jotenkin.

Lopussa yhdistettiin nämä kaikki ja niistä muodostui rata (ehkä pisin rata mitä ollaan ikinä menty!). Vähän meille tuotti 2 este vaikeuksia, kun itse olin aina vähän väärässä asennossa. Omia mokia, omia mokia... Tosi kivasti kuitenkin meni, vielä kun itse oppisi enemmän luottamaan koiraan että se menee ne esteet eikä juokse itse siinä vieressä näyttämässä.


Toisena tehtävänä treenattiin keinua. Aloitettiin taas samalla tavalla kuin viimeksikin eli pöydät oli keinun molemmissa päissä. Nero viiletti taas niin rohkeasti keinulle eikä se tuottanut mitään ongelmaa. Vähän meinasi välillä lopusta loikata liian aikaisin sivuun herkun perässä, mutta loppua kohden tämäkin parani.

Poistettiin alku päästä pöytä kokonaan, niin saatiin liikettä keinuun vähän enemmän. Lopulta ei kouluttaja pitänyt lähes ollenkaan keinun loppu päästä kiinni vaan annettiin sen pamahtaa pöytään. Ja mitä Nero tästä tuumasi? No ei mitään. Se juoksi lihapullan kuvat silmissä kiiluen läpi keinun eikä huomannutkaan koko liikettä ja pamahdusta. Mun pieni rämäpää.

Tosi kivat ja antoisat treenit oli taas ja oli kyllä kivaa päästä menemään tuollaista pientä rata pätkääkin. Itsellä on niin paljon opeteltavaa, ettei juokse päin tolppia ja kompastele omiin jalkoihinsa koko ajan. :D Treenien jälkeen tietysti tankkausta FitDogilla. FitDog tuotteista tulossa postausta muutes nyt lähiaikoina, joten pysykääs kuulolla!

Onko muut käyneet treenaamassa? Miten on mennyt?

2 kommenttia:

  1. Itse olen sheltti tyttöni kanssa käynyt ihan omalla pihalla treenailemassa ja hyvin on kyllä mennyt. Jälleen kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teilläkin on sujunut! :) Kiitos paljon:)

      Poista