23.4.2016

42. Aksakoulutus 23.4

Me käytiin tänään toheloimassa Ari Partin pitämässä aksakoulutuksessa. Lotta (ohjaa meidän maanantain penturyhmää) sai mut yllytettyä osallistumaan koulutukseen, kun paikkoja oli vielä jäljellä ja Lotta itse toimi koulutuksessa apukouluttajana. Jotenkin houkutti tarttua tilaisuuteen ja niin teinkin. Hirvitti aika lailla, kun muut koirakot oli kokeneempia kuin me. Tehtäviä kuitenkin helpotettiin meille vähäsen ja pärjättiinkin ihan mukavasti. Koulutuksessa kerrottiin Top Teamista ja päivä olikin vähän leiripäivän kaltainen.

Aamulla klo 10 aloitettiin luennolla, jossa meille näytettiin Top Teamin dioja ja videoita. Lopussa käytiin vielä läpi, mitä tullaan tekemään päivän aikana ja saatiin radat nähtäväksi. Luennon jälkeen noin klo 11 oli meillä fysiikkatreenit, jossa tehtiin ohjaajille tarkoitettuja lämppäliikkeitä. Me kuuluttiin Neron kanssa 3 ryhmään, joten me lähdettiin rakentamaan rataa, kun 1 ja 2 ryhmäläiset lähtivät verkkaamaan koiria.

Pian olikin jo meidän vuoro. Aloitettiin sellaisella muistitreenillä, jossa oli siis 5 estettä + lähtö- ja maalieste. Kouluttaja siis luetteli esteiden numerot, jotka piti mennä ja melko pian pitikin jo suorittaa tehtävä. Eli aikaa miettimiseen ei siis jäänyt paljoa. Meille Neron kanssa sanottiin maks 3 estettä + lähtö- ja maalieste. Esteiden välit olivat aika lyhyet ja hankalat meille, kun nuori koira kyseessä. Hyvin kuitenkin selvittiin ja aina oppii uutta!


Hetki pidettiin taas taukoa, kunnes oli aika taas mennä. Seuraavana oli vuorossa lähetyskävelytreeni. Eli esteiden keskellä oli pieni alue, jossa ohjaajan kuului ohjata koiraa vähän kauempana ympärillä oleville esteille. Ohjaaja siis oikeastaan vain käveli ja koiran kuului irrota kauempana oleville esteille. Me Neron kanssa treenattiin tätä tuolla 1 ja 5 esteellä, eli irtoamista putkeen. Tämä sujui kyllä ihan super hyvin! Vaihdettiin vähän tehtävää ja treenattiin hypylle irtoamista tuolla samaisella 1 esteellä ja siitä irtoaminen 2 esteelle. Tässä huomasin selkeästi, että putkeen N irtoaa huomattavasti paremmin. Hyppyyn irtoaminen ei siis mennyt ihan niin hyvin, mutta ihan hyvin kuitenkin. Loppuun otettiin vielä vähän putkeen irtoamista tällä kertaa 6 esteeltä putkeen. Tämä tehtävä sujui meiltä kaiken kaikkiaan hyvin.

Ruutu alue kuvaa aluetta, jolla ohjaajan olisi tarkoitus olla.

Seuraavaksi oli vuorossa ratatreeni, jonka Ari piti (Lotta piti kaksi edellistä). Me taas hieman sovellettiin ja tultiin radasta 13, 14, 15 ja 16 esteet, sillä kontakteja ja keppejä ei vielä olla menty (paitsi keinua yksittäin). Jostain kumman syystä parilla ekalla kerralla N juoksikin putken sijasta 2 esteelle, joka oli A-este. A-estettähän me ei olla ikinä menty, mutta hienostihan tuo sujui vaikkei se ihan ollut tarkoituksena.. :D Noh, kun tämä ohjaaja osasi jotenkin ohjata oikeille esteille niin koiruus suoritti radan pätkän oikein mallikkaasti.


Toisella kierroksella tehtiin hieman eri tehtävä. Eli tultiin 14 putki toisesta suunnasta ja siitä este 15 ja 16. Näiden jälkeen persjätöllä 9 putken ja puomin välistä takana olevaan suoraan putkeen. Nero suoritti tehtävän hyvin, mutta itse jäin aina 15 ja 16 esteen välissä jarruttelemaan, mutta oikeaan putkeen sain sen silti menemään. Viimeisellä kerralla muistin juosta ja onnistuttiin tosi hyvin.


Jäi kyllä tosi hyvä mieli tästä koulutuksesta. Ihan turhaan jännitin tätä näin paljon, sillä kaikki saivat tehdä tehtäviä oman taitotason mukaan. Taas tuli uutta opittua. Joskos sitä vaikka joskus oikeasti oppisi juoksemaan ja myös vähän luottamaan koiraan, että se menee sinne esteelle kyllä ilman että tulen siihen vierelle kädestä pitäen näyttämään. Varmasti tullaan joihinkin koulutuksiin tulevaisuudessakin osallistumaan!

Rankan päivän ja ahkeran treenaamisen jälkeen maistui poitsulle FitDog ja uni. Ja rankalla tarkoitan oikeasti rankkaa, nimittäin viimeisellä kierroksella, kun oli Nerpan vuoro niin N vaan köllötteli hallin nurtsilla kyljellään kun mikäkin raato. Hupsu poika. :D No nuori koira ja pitkä päivä, niin kyllähän sen ymmärtää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti