1.12.2015

Joulukalenteri luukku 1 |Kysymyspostaus osa 1/2


Miksi juuri aussie?
Aussieen päädyttiin ihan sattumalta, kun etsiskeltiin koiraa meille. Nyt jälkeen päin ajatellen, oli täysin oikea päätös ottaa aussie. Ne on oppivaisuuden ja innokuuden vuoksi ihan parhaita harrastekavereita, läheisyydenkipeitä naamannuolijoita ja ihan parhaita karvakasoja!



Jos ei aussie, niin mikä muu rotu kiinnostaa?
Bordercollie, australiankelpie ja sitten vähän tällaiset pienemmätkin kuten kääpiöpinseri ja kääpiövillakoira. Jos joskus toinen koira otettaisiin, niin joku noista se varmaan olisi.

Millaiselle ihmiselle aussie sopii?
Tosi reippaalle ihmiselle, joka jaksaa puuhata koiran kanssa paljon! Neronkin kanssa tehdään pitkiä lenkkejä, treenaillaan ja riehutaan, mutta silti tuntuu että sillä on kokoajan liikaa energiaa. Aussiet vaatii siis tosi paljon kaikkia aktiviteetteja. Aussien omistajan pitää olla myös kärsivällinen ja huumorintajuinen. :D


Millaisia koirablogeja tykkäät lukea?
Tykkään sellaisista, joissa kerrotaan ihan perusarjesta, on paljon hyviä kuvia ja teksteissä on myös vähän huumoria. Lukemani koirablogit on kyllä kaikki olleet tosi hyviä!

Lempirodut TOP5?
•australianpaimenkoira
•kääpiöpinseri
•australiankelpie
•kääpiövillakoira
•bordercollie

Mitä kertoisit aussiesta ensimmäisenä ihmiselle, joka haluaisi auspain?
Varmaankin niiden hyvästä oppivuudesta ja siitä kuinka hellyyttäviä ne ovat, kun punkevat syliin nuolemaan naamaa.

Minkä laisista koirannimistä pidät?
Itse pidän sellaisista erikoisista ihmisten nimistä, joihin en itse ikinä ole törmännyt ihmistenniminä.

Lempirodut jokaisesta FCI ryhmästä?
FCI 1 australianpaimenkoira
FCI 2 kääpiöpinseri
FCI 3 parsonrussellinterrieri
FCI 4 mäyräkoira
FCI 5 basenji
FCI 6 beagle
FCI 7 englanninsetteri
FCI 8 walesinspringerspanieli
FCI 9 kääpiövillakoira
FCI 10 italianvinttikoira

Millaisia tavoitteita sulla on Neron kanssa?
Nyt tän hetkiset tavoitteet on päästä aloittamaan agility, käymään näyttelyissä, käymään ehkä joskus BH kokeessa ja kehittymään koirafrisbeessä. Jos agility päästään aloittamaan, niin siinä tietysti tavoitteena päästä kehittymään paljon ja päästä kisaamaan isompiinkin kisoihin, mutta nyt ensin täytyy päästä ryhmään.


Onko sinulla jotain suosikki koiratarvikekauppaa ja -merkkiä?
Ei nyt varsinaisesti. Itse en ole mistään tilannut Nerolle mitään ja täällä Lappeenrannassa ei meillä ole muita kuin Musti ja Mirri sekä Rahulan Rehu. Molemmat hyviä kauppoja. Itsellä tulee osteltua Nerpalle paljon Mustista ja Mirristä sekä Puuilosta. Suosikki merkkejä ovat ehkäpä Pro Dog -koulutustuotteet, Orbiloc -valot sekä Rukka ja Hurtta tuotteet. Meidän tavarat pitkälti noita edellä mainittuja merkkejä ja hyväksi ollaan ne käytössä todettu.

Voisitko ottaa rescuekoiraa?
Onhan se mielessä käynyt, kun ollaan pohdittu joskus tulevaisuudessa toisen koiran ottamista Neron lisäksi. Me ehkä kuitenkin käännytään ihan kennelistä pennun ottamiseen. Jos otettaisiin ainoaksi koiraksi niin sitten, mutta silloin kun Neroa otettiin niin ei mielessä käynyt rescuekoira. Vasta nyt myöhemmin on sitä tullut pohdittua.

Millainen on unelmiesi koira?
Unelmieni koira on kiltti, oppivainen, seurallinen, terve ja vähän myös riiviö sopivassa määrin. Eli toisin sanoen unelmieni koira on Nero.



Miksi bloggaat?
Blogiin on kiva kertoa treeneistä ja ihan tavallisesta arjesta, näin niihin hetkiin voi aina palata ja ne hetket on täällä blogissa tallessa.



2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja ihania kuvia, varsinkin tuo missä Nero nuolaisee nenäänsä :) <3

    VastaaPoista