27.12.2015

18. 50/50 ruokintaan siirtyminen

Me ollaan nyt siis päätetty, että Nero alkaa syömään 50/50 menetelmällä. Ainahan se on ihan pennusta asti saanut nappuloiden ja raejuuston lisäksi jauhelihaa, mutta ei niin paljon kuin nyt tästä eteenpäin tulee saamaan. Käytiin tänään Mustissa&Mirrissä ostamassa pakkaseen Maukas raakaruoka pötköjä, naudanjauheliha sekä kalkkunanjauheliha. Nero siis saa nyt aina aamuisin ja iltaisin puolet nappuloita liotettuina ja puolet lihaa sekä lisäksi raejuustoa.



 Mun mielestä tekee koiralle hyvää, että liha on osa sen ruokavaliota. Se on koirille luonnollista, sillä luonnossa ollessaan ne söisivät lihaa. Lihasta koira saa myös bakteereja, jotka ovat sille hyödyllisiä. Nappuloista ei koira myöskään saa samalla tavalla ravintoaineita, vaikka niitä niihin onkin lisätty. Mielestäni lihan saanti on koiralle tärkeää, mutta kyllä me ne nappulatkin halutaan pitää osana ruokavaliota. Liha on myös Neron mielestä oikein kunnon herkkua!

Mitä teidän koirat syö? Mielipiteitä raakaruokinnasta?

8 kommenttia:

  1. Meillä koira syö ihan vain raksuja, mutta jos itse saisin päättää niin saisi kyllä raakaruokaakin:).

    VastaaPoista
  2. Riemu syö kans 50/50 menetelmällä, mutta tarkotus olisi vaihtaa jossain vaiheessa takasin raakaruokaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, me ei varmaan ikinä ihan kokonaan raaruokintaan siirrytä vaan varmaan pysytään tässä 50/50 :)

      Poista
  3. 50/50 on kyllä hyvä ja helppo menetelmä eikä tarvii peruskoiralle muita lisiä kun sinkin ja D:n. Mulla Tildalle menee kans B palautumiseen. Meillä on aamulla nappulat ja illalla lihat nii ei tarttee aamulla pelata niiden lihojen kaa kiireessä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja mekin aletaan lisäämään noita lisäravinteita, kunhan aletaan ihan kunnolla harrastamaan. Mekin aateltiin tehdä noin, mutta Nerolla meni maha siitä jotenkin vähän sekaisin, joten päätettiin että sotketaan aina lihat ja nappulat keskenään. :)

      Poista
  4. Meillä syödään 50/50 nappulaa ja raakaa. Rahulan Rehusta saa muuten edullisesti laadukasta raakaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääkin käydä siellä kurkkaamassa! :)

      Poista