8.12.2015

Joulukalenteri luukku 8 |Harrastusesittely: Koirafrisbee +kuulumiset


"Koirafrisbee on hauska ja vauhdikas laji, joka nopeasti imaisee niin heittäjän kuin koirankin mukaan. Yksi heittelee takapihalla koiran iloksi ja toinen harjoittelee kisoja varten monia kertoja viikoissa. Kuitenkin kaikille on yhteistä, että frisbee on hauskaa ja miellyttävää, niin koiralle kuin ohjaajallekin." (mulla ei valitettavasti ole oikein mitään frisbee kuvia Nerosta, joten laitan tähän nyt vaan jotain ihan muita kuvia..)

Me Neron kanssa löydettiin tiemme lajin pariin, kun tuntui että pitäisi keksiä jokin fyysisesti raskaampi laji, kun meidän tokoilut ja pekoilut on enemmänkin koiralle raskaita ajatuksellisesti. Agilityn pariin ei ole vielä mahdollista päästä, joten pompahti vaan mieleen koirafrisbee. Löysin Suomen Frisbeekoirien nettisivut ja lueskelin sieltä mitä laji pitää sisällään ja kuinka voitaisiin se aloittaa. Ensin ajattelin, että treenaillaan ihan itsekseen vaan kotona ja katselin opetusvideoita sekä tilattiin jo kiekotkin. En uskonut Lappeenrannassa olevan mitään ryhmiä, missä saisi ihan opetustakin. Kävin kuitenkin kurkkaamassa listan, jossa näkyi millä paikkakunnilla tällaisia ryhmiä olisi ja olihan siellä Lappeenranta. Otin yhteyttä Jasminiin ja nyt ollaankin päästy treenailemaan. Aina kuitenkin parempi, että joku katsoo ja opastaa jos itse ei tiedä tai tekee jotain väärin.



 Neron kanssa ollaan ihan perus alkeita vaan treenailtu frisbeessä. Eli takaakierto ja siitä koppi tai vieritys. Nero oppi jo ottamaan tosi hyvin kopin, mutta hypyt lähti aina vähän turhan paikoiltaan. Joten nyt ollaan kokeiltu vähän toisella tavalla. Eli ei oteta sitä takaakiertoa ollenkaan ja laitan Neron istumaan ja menen itse kauemmas ja kutsun luokse ja juuri kun on siinä mun sivulla niin heitän frisbeen. Tai no tällä hetkellä oikeastaan ollaan siinä vaiheessa, että Nero ottaa frisbeestä kopin melkeinpä kädestä, mutta treeniä treeniä niin ihan kelpo fribakoira siitä vielä tulee!

 Tähän loppuun vielä vähän meidän kuulumisia. Nyt on kaikenlainen treenailu jäänyt meiltä pois ohjaajan sairastelun takia. Eli mulla on keuhkokuume ja olen ollut nyt kipeänä jo viikon. Keskiviikkona olisi ollut dogbic -kurssi ja harmittaa ihan tosi paljon, kun ei sinne nyt päästä. Ei olla mitään päästy tekemään ja sen kyllä huomaa tuosta ylienergisestä riiviöstä. Toivottavasti paranen nyt nopeasti, niin päästään taas treenaamisen makuun. 6.1 on ne agilityn hallittavuustestit ja niitä ennen meillä on vielä paljon hommaa Neron kanssa. 




3 kommenttia:

  1. Vitsi kuulostaa kyllä aika mageelta tää laji :) voisi Nilan kanssa tutustua tarkemminkin tähn lajiin, kun kys koira hulluna kiekkoihin. Se on jopa oppinut tunnistamaan sanan "frisbee", kun se menee kaiken muun edelle ja on ihan paras juttu. Ei olla opetettu.

    Voih paranemisia sinulle, todella inhottavaa että olet kipeä :(

    P.s. Jos saan udella, miksi ette pääse vielä agilitya harrastelmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *agilityn parissa puuhastelemaan

      Poista
    2. Joo fribailu on kyllä ihan tosi kivaa, suosittelen! :)

      Meillä on täällä Lappeenrannassa niin vaikea päästä agilityn pariin, kun kouluttajia on niin vähän ja innokkaita harrastajia paljon. Nyt siis 6.1 on ne hallittavuustestit, joissa valitaan tammikuussa alkavaan agility alkeisryhmään pääsijät. Nyt pidetään peukut pystyssä, että päästään Neron kanssa agility aloittamaan! :)

      Poista