11.12.2015

Joulukalenteri luukku 11 |Kysymyspostaus osa 2/2


Miksi juuri uroskoira?
Me valittiin uroskoira ihan sen takia, että ei haluta steriloida koiraa ja narttu olisi ollut vähän pakko steriloida, sillä juoksut ovat tosi rasittavat.

Mitkä ovat koiran tärkeimmät ominaisuudet/piirteet eli millainen koiran tulisi mielestäsi olla?
Mielestäni koiran luonteen täytyy olla lempeä, ei-agressiivinen ja sellainen energinen ja aina iloisesti hommiin lähdössä. Rakenteen tulisi mielestäni olla mahdollisimman terve ja vähän jalostettu.

Mitä kaikkea haluaisit harrastaa Neron kanssa?
Agilitya, johon nyt toivottavasti tammikuussa päästäänkin. Olisi kiva myös kokeilla rally-tokoa sekä dogbickiä. Sekä tietysti halutaan kehittyä pk-lajeissa ja koirafrisbeessä.

Ajotko joskus kisaamaan Neron kanssa?
Kyllä etenkin, jos me nyt sinne agilityyn päästään niin siinä on kyllä haaveena sitten joskus tulevaisuudessa päästä ihan kunnolla kisaamaan.


Mitkä asiat ovat nou nou piirteitä sinulle uutta koiraa mietittäessä?
Kaikenlainen agressiivisuus sekä rakenteelliset terveyshaitat.

Isot vs. pienet koirat?
Itse pidän kummistakin. Neroa kun etsittiin niin nimenomaan haluttiin vähän isompi koira, mutta esim. tulevaisuudessa jos toinen koira tulee niin tulee se kyllä olemaan huomattavasti pienempi.

Mille alalle haluaisit isona?
Haluaisin olla eläinlääkäri tai ainankin joku sen kaltainen, jos ei rahkeet ihan ell kuitenkaan riitä.

Onko olemassa joku koiralaji, josta et pidä? Mikä?
Ei ole mitään inhokkia. Musta olisi vaan kiva päästä kokeilemaan mahdollisimman paljon kaikenlaisia uusia lajeja, sillä kokeilematta ei voi tietää kuinka kivaa joku voikaan olla.

Mitä koirasi syö?
Nero syö aamuisin ja iltaisin Jahti&Vahti -nappuloita liotettuina ja niihin sekoitetaan raejuustoa, pilkottua kananmunan kuorta sekä ihan pikku loraus öljyä.

Montako koiraa ottaisit maksimissaan?
Musta tuntuu, että mulle se maksimi on siinä 2-3 paikkeilla. 2 koirassa on varmasti jo ihan tarpeeksi hommaa, mutta 3 olisi kyllä ihan maksimi. Riippuu toki vähän rodustakin.

Mitkä ovat mielestäsi sairaita rotuja?
Kaikki lyttänaamaiset koirat, mutta etenkin ne joilla se naama on oikeasti ihan lytyssä (esim. mopsi).

Käytätkö mieluummin pantaa vai valjaita?
Meillä on ihan lenkkeilyssä käytössä valjaat, koska musta tuntuu että ne on lenkkeillessä kivemmat koiran päällä. Treeneissä käytetään pantaa.

Onko teillä käytössä heijastintuotteita pimeällä?
Omistetaan kyllä kaksi heijastinliiviä, mutta Nero ei suostu kävelemään ne päällä joten meillä ei niitä käytetä. Heijastintuotteiden sijaan meillä on käytössä valopanta sekä valjaiden kummallakin puolella Orbiloc -valot.


Minkä kahden rodun mixin ottaisit, jos saisit?
Hmmm tää on aika vaikea kysymys. En osaa nyt suoraan mitään rotuja sanoa, mutta varmaan joidenkin paimenkoirien yhdistelmän.

Oliko Neron pentuaika helppo vai vaikea?
Melko vaikea. Tuo rotu kun on niin energinen, joten meillä on ollut hyviä vaiheita mutta tosi paljon myös kaikenlaisia hankaluuksia. Suurimmat hankaluudet näyttäisivät nyt olevan takanapäin, mutta vieläkin on vähän ailahtelevaista, välillä Nero osaa esim. kävellä hihnassa mutta sitten se unohtuu. Uhmaikää..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti